MUZIEK BELEVEN

De instrumenten, die we tijdens het belevingsconcert gebruiken zijn piano (rustgevende, harmonieuze melodieën), gitaar, xylofoon, klankschalen, klankorgeltjes, kalimba sansula, ruisplaat, rainstick, … en natuurlijk onze stem. We zingen de mensen zacht toe, zodat ze goed de bewegingen van onze mond kunnen waarnemen en zorgen hierbij voor contact (aanraken van hand of onderarm).

We raden aan om de deelnemers aandachtig te observeren bij het gebruik van klankschalen. Sommige mensen houden niet van de trillingen en anderen willen hun vingers tegen de schaal houden. Bij een aanraking stopt de klank en de vibratie.

Sla de klankschaal op meer dan 50cm afstand van de toehoorder aan. Klop enkele keren op de schaal, zodat ze vibreert en houdt dan de schaal voor iemands lichaam. Ga traag van boven naar beneden en terug opwaarts. Beweeg de klankschaal van het linkeroor naar het rechteroor.

Met een kalimba (duimpiano) kunnen jullie improviseren. De klanken klinken steeds in harmonie.

Tip voor het gebruik van de klankorgeltjes: beweeg de klankorgeltjes door ze onder aan het koordje (middelpunt) vast te houden (niet vanboven aan het ringetje). Zo krijg je een mooier klankarsenaal.

Wensen jullie meer informatie over het belevingsconcert?

Mail dan naar info@yolievzw.com

Winkelwagen